Creëer uw eigen wellness!

In deze koude winterdagen wilt u niets liever dan warm ontspannen in uw eigen huis. Helaas moet u daarvoor naar een wellnesscentrum, de sauna of naar de Spa. Maar wat als wij vertellen dat u uw eigen wellness thuis kunt creëren? In dit artikel leest u hoe u uw eigen wellness in huis kunt creëren.

Ga voor een bubbelbad

Net zoals tijdens de saunadag beginnen we met het bubbelbad. Een bubbelbad zorgt steevast voor een instant vakantiegevoel. Een plons in het warme water en u voelt zich meteen volledig zen. Het bubbelbad is niet alleen leuk en heerlijk ontspannend. Het is ook gezond en kan wonderen doen voor uw lijf! Het warme water verlicht spier- en gewrichtspijnen, de massage door de hydrojets zorgt dan weer voor een betere bloedsomloop. 

En dat is nog niet alles, tijdens een uur in een heet bad, verbrandt het lichaam evenveel calorieën, als bij een half uur stevig wandelen. Een dagje wellness in uw eigen huis is dus eigenlijk sporten ;).

Eigen Wellness - Bubbelbad Ter Harmsel
Eigen Wellness - Sauna Ter Harmsel Rijssen

Een sauna in huis

Het klinkt als een droom, een sauna in uw huis. Toch is het tegenwoordig een realistische droom. Met een op maat sauna is het mogelijk om in veel ruimtes een sauna te bouwen. Denk hierbij aan kamers met schuine dakconstructies, een ruimte met dakkapel, een liftschacht, inloopkast, voormalige wijnkelders en ga zo maar door.

Tijdens een saunasessie van 10 tot 20 minuten stijgt de hartslag met zo’n 50-75%. Dit veroorzaakt een metabolisme vergelijkbaar met sporten. De belasting op de hartspier is hetzelfde als wanneer u stevig wandelt. Tijdens een saunasessie worden uw ontgiftingsorganen gestimuleerd en kan het lichaam via de huid afvalstoffen kwijt.

Geniet van een warme badjas

Designradiators zijn er tegenwoordig in zo veel verschillende vormen, kleuren en designs. Dat het altijd wel bij uw eigen wellness past. Want er is niets zo lekker als een warme badjas tijdens uw wellnessdag. De design radiators van Instamat zijn een absolute eyecatcher of juist heel subtiel. Dat is een voordeel van een thuis wellness dat een openbare spa vaak niet biedt!

Eigen Wellness - Sunshower Ter Harmsel Rijssen

Ontspannen onder de douche

Creëer uw eigen zonneschijn onder de douche. Maak de positieve effecten van zonlicht onderdeel van uw dagelijkse doucheritueel. Het energieke gevoel van de zon op uw huid; dat is wat Sunshower® u het hele jaar biedt. Zonlicht voedt uw lichaam en zorgt ervoor dat uw zich fitter, vitaler én energieker voelt. Dankzij de uitgebalanceerde combinatie van verwarmend infrarood licht en laag gedoseerd UV-licht. Z

Zonlicht heeft een positief effect op uw welzijn, energieniveau en slaapritme. Bovendien verbetert het de bloedsomloop, waardoor afvalstoffen sneller afgevoerd worden. En zorgt UV-licht voor een natuurlijke aanmaak van vitamine D. Zo wordt u fitter én zit u lekkerder in uw vel.

Zoals u leest is een eigen wellness niet alleen ultieme ontspanning, het is een sportdag en een bezoekje aan de dokter in één. Wilt u een wellness creëren in uw huis, maar weet u niet hoe? Wij adviseren u graag en denken in mogelijkheden!